''De nieuwe TD zou te weinig in scorende spitsen geïnvesteerd hebben''

0
''De nieuwe TD zou te weinig in scorende spitsen geïnvesteerd hebben''

De Groningse achterban is ontevreden over het aankoopbeleid van technisch directeur Mark-Jan Fledderus, dat constateert FC Groningen-watcher Wim Masker.

FC Groningen speelde tot dusver vier wedstrijden waarin het maar drie keer scoorde. De ploeg is daarmee het minst productief van de hele Eredivisie. "Onder supporters wordt het aankoopbeleid van Fledderus al aardig gefileerd. De nieuwe TD zou veel te veel hebben geïnvesteerd in middenvelders en te weinig in scorende spitsen, heet het", schrijft Masker in de Groninger Gezinsbode

"De club moet het nu doen met een transfervrije dertiger en een huurling van Ajax die niet kan scoren, mopperen de supporters", vervolgt de journalist. "Ze hebben meer vertrouwen in het eigen talent Romano Postema. Maar de spits is pas 17 jaar en alle scoringslast op zijn jonge schouders leggen is niet reëel."

Masker zelf vraagt zich af of dit te wijten is aan de tactiek van trainer Danny Buis. Hij suggereert dat Kai Sierhuis en Charlison Benschop 'misbruikt worden', want de vleugelaanvallers draaien vooral naar binnen en de banks leveren amper assists af. "Voor Sierhuis en Benschop zou het beter zijn als het elftal met echte buitenspelers en diepgaande middenvelders zou spelen", legt de FC Groningen-watcher uit. "En de backs? Die zouden dan gedoseerder moeten opkomen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!