Steun voor Postema: ''Je moet hem voor de leeuwen gooien''

0
Steun voor Postema: ''Je moet hem voor de leeuwen gooien''

Bij FC Groningen kan er gesproken worden van een mislukte seizoensstart na vier punten uit vijf duels en een vijftiende plek. Helemaal negatief, is William Pomp echter niet.

"Ik vind dat ze nu tot de zestien meter van de tegenstander aardig voetballen", aldus de FC Groningen-watcher bij RTV Noord. "Ik ben niet zo somber gestemd als vorig seizoen." Stefan Bleeker sluit zich hier niet bij aan. "We moeten eerlijk zijn: Er worden weinig kansen gecreëerd en er wordt gewoon heel weinig gescoord. Als je vier goals maakt joh, dat is niet best na vijf wedstrijden", reageert de RTV Noord-verslaggever.

De vraag blijft wie de doelpunten zal gaan maken. "Je moet creativiteit hebben en dat hebben ze toevallig op de bank zitten met Lundqvist", zegt Pomp. "Ik verwacht dat 'ie zaterdag gewoon speelt tegen PEC Zwolle. Daarmee heb je al een klein probleem getackeld."

Ook Kaj Sierhuis zou een mogelijkheid zijn. "Hij heeft bij Groningen nog heel weinig laten zien", concludeert Bleeker. "De kansen die hij gehad heeft, heeft hij om zeep geholpen." En ook aanvaller Charlison Benschop slaagt er niet in om tot scoren te komen.

Pomp zoekt de oplossing in de jeugd. "Voor de afmakerspositie hebben we onze eigen Stadse jongen Romano Postema", stelt hij. "Hij schiet ze er aan de lopende band in. Je moet hem voor de leeuwen gooien. Ik heb het gevoel dat hij ze er net iets sneller inlegt."

"Hij draaide volop mee in de voorbereiding en daar viel hij niet door de mand. Bij FC Groningen onder 19 scoorde hij dit weekend drie goals en gaf, wat ik begreep, een wereldassist", vervolgt Pomp. "Ik zou het aandurven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!