Pomp pleit voor Postema: ''Goed genoeg is oud genoeg''

0
Pomp pleit voor Postema: ''Goed genoeg is oud genoeg''

Zowel FC Emmen als FC Groningen verloren dit weekend, waar de club-watchers van het Dagblad van het Noorden Ernst Slagter en William Pomp vrijdag nog voorspelden dat beide clubs minstens gelijk zouden spelen.

Volgens Pomp is het probleem duidelijk: Ze scoren te weinig. "Nou gaat het bij FC  Groningen wel wat verder dan dat. Ook de aanvoer richting spits verloopt verre van vlekkeloos", zegt hij. "Ik heb wat dat betreft goede hoop dat een weer fitte Ramon Lundqvist zaterdag tegen PEC voor iets meer creativiteit en diepgang kan zorgen."

"Verder sta ik nog vierkant achter mijn pleidooi om de jonge goaltjesdief Romano Postema maar eens de kans te gunnen als afmaker. Met vier schamele doelpunten in vijf wedstrijden moet er toch iets veranderen op dat vlak", stelt de FC Groningen-watcher. "De suggestie heeft flink wat stof doen opwaaien."

"Persoonlijk denk ik dat Postema alleen maar vleugels krijgt van zijn eerste basisplaats", gaat Pomp over de zeventien-jarige aanvaller. "Over zijn leeftijd hoeven we het wat mij betreft niet eens te hebben. Ik vind: Goed genoeg is oud genoeg." 

"Zelf plaats ik daar mijn vraagtekens bij", reageert Ernst Slagter. "Je schrijft zelf al dat de aanvoer bij Groningen onder de maat is. Gaat Postema de ballen dan straks zelf ophalen om na een slalom ook nog schitterend af te ronden? Ik gun hem die basisplaats van harte, hoor. Maar om Kaj Sierhuis én Charlison Benschop nu meteen te laten banken vanwege een gebrek aan creativiteit, diepgang en voorzetten elders op het veld, is ook weer zo wat."

"Het woord is aan Danny Buijs. Ik verwacht dat hij het nog niet aandurft", besluit Pomp. "Ergens ook wel weer begrijpelijk. Je moet je eerste twee spitsen ook niet te snel afbranden. Eén ding is zeker. Er staat wel druk op de ketel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!