Benschop smacht naar een doelpunt: ''Het is nog even wennen''

Charlison Benschop staat nog op nul doelpunten na vier basisoptredens. De spits kijkt zelf misschien nog wel het meeste uit naar zijn eerste doelpunt, al was het alleen al omdat hij weet dat de ogen op hem gericht zijn.

"Natuurlijk smacht ik naar een doelpunt", bekent Benschop aan het Dagblad van het Noorden. "Ik werk elke wedstrijd keihard voor de ploeg, geef alles wat ik in me heb. Dan wil je op zeker moment ook graag een beloning in de vorm van een goal. Voor de club en voor mezelf. Toch is het ook goed als ik na negentig minuten helemaal kapot op de grond lig, niet heb gescoord, maar wel besef dat we drie punten hebben. Dan voel ik me geweldig."

Bij Fortuna Düsseldorf was de aanvaller het productiefst met 25 doelpunten in twee seizoenen. In Groningen wil het nog niet lukken. "Bij FC Groningen trekken de flankspelers veelal naar binnen en is er weinig aanvoer van de zijkanten. Ook de eindpass komt nog niet altijd aan. Dat maakt het lastig voor een spits. Het is nog even wennen.”

De voetballer voelt dat de druk ondertussen toeneemt. "Iedereen praat erover. Dat er doelpunten verlangd worden van mij, van Kaj Sierhuis, dat Romano Postema voor de leeuwen moet worden gegooid. Ik snap het ook, begrijp de supporters", zegt Benschop.

"Romano heeft iets speciaals. Hij scoort altijd en is heel rustig voor de goal. Maar hij is ook nog jong. Je moet er wel voor waken dat je hem niet met te veel druk opzadelt, ook al zal hij als jongen van de club genoeg krediet krijgen", vervolgt hij. "Weet je wat het is, als het begint te draaien bij ons, hebben we gewoon drie goede spitsen.”

Lees meer:
0 reacties