VIDEO| Samenvatting: FC Groningen zonder problemen langs RKC Waalwijk

FC Groningen weet eindelijk weer eens wat winnen is. In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk werd het 3-0 voor de Groningers.

De bezoekers kregen in de beginfase wat kansjes, maar dankzij prima werk van Padt, bleef het 0-0. Dat was niet lang zo, want Groningen kwam op voorsprong. Een hoekschop werd binnen gekopt door Te Wierik. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Zeefuik gaf de bal strak voor en Benschop was erg alert bij de eerste paal.

Na rust bleef FC Groningen het betere spel hebben. Kansen kwamen er wel, maar de echte beslissing liet nog even op zich wachten. Die kwam zo'n kwartier voor tijd. Gudmundsson gooide met zijn eerste treffer de wedstrijd in het slot.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Van Hintum, Matusiwa, Hrustic (Postema 74'), Lundqvist (Gudmundsson 66'), El Hankouri, Benschop (Van Kaam 86'), El Messaoudi