'KNVB merkt onvrede en wil zuivere speeltijd invoeren'

0
'KNVB merkt onvrede en wil zuivere speeltijd invoeren'

Er komt in Nederland steeds meer aandacht voor spelbederf. Spelers die tijdrekken of voetballers die net doen of ze geblesseerd zijn, het gebeurt steeds vaker in Nederland en daar wil de KNVB iets aan doen.

Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad weet dat de voetbalbond wil testen met zuivere speeltijd. "Zoals de bond altijd vooroploopt bij het pionieren met nieuwe regelgeving. Een begin zou kunnen zijn om alleen de blessuretijd volledig effectief te spelen. Bij de IFAB (het internationale spelregelcomité) heeft de KNVB inmiddels gevraagd: stel, we zouden zoiets willen uitproberen, hoe willen jullie zo'n voorstel dan aangeleverd krijgen? Want zonder goedkeuring van de IFAB kan er niets."

Zuivere speeltijd is voor supporters en de spelers misschien beter, maar niet voor iedereen is het positief. Wijffels weet namelijk hoe belangrijk de invloed van de televisie is. ''Bij effectieve speeltijd zou de eindtijd van wedstrijden een stuk flexibeler worden. Lastig, als er vaste blokken aan reclametijd moeten worden verkocht. Toch zijn er grote sporten waar die combinatie prima werkt. En bij zaalvoetbal gebeurt in feite ook al dat de klok tussendoor geregeld wordt stilgezet."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!