Te Wierik prijst zich gelukkig met zege: ''Dat dwing je ook wel af''

Mike te Wierik wist zondag met FC Groningen door twee late doelpunten te winnen van Sparta Rotterdam. De Groningers speelden tegen de Kasteelclub in een andere systeem dan normaal, zo legt de aanvoerder uit. 

"We hebben ons aangepast, ja", begint Te Wierik voor de camera van FOX Sports. "We hebben veel beelden van Sparta bekeken. Dat is misschien wel een klein voordeel. Zij spelen graag de bal in de hoek om zo alles open te trekken. Om die reden hebben we Matusiwa tussen mij en Zeefuik ingezet."

Toch was het spel van FC Groningen voor rust niet goed. "Na de kans van Sparta in de tweede minuut hebben we wel redelijk de controle gehad, maar in balbezit was het wel slordig. In de rust was de trainer natuurlijk niet tevreden. Het staat 0-0, maar je gaat met een klotegevoel de kleedkamer in. Je wil het publiek ook wat geven."

Ook in de tweede helft wist FC Groningen niet te overtuigen. "Het was allemaal te weinig, maar toen kwam Sierhuis erin. Gelukkig brak hij de ban", lacht Te Wierik. "Het was geen hele grootste wedstrijd, maar we winnen wel. Dat dwing je ook af, al mogen we onze keeper ook dankbaar zijn. Hij stopt gewoon een penalty." 

Lees meer:
0 reacties