Itakura in oefenpot onderuit met Olympische selectie Japan

Japan Onder 22 heeft zondagnacht nagelaten om een resultaat te behalen tegen hun leeftijdsgenoten uit Colombia. In Hiroshima gingen de Japanners er door een 'gebrek aan zorgvuldigheid voor het doel' met 0-2 af. 

Ko Itakura maakt net als Ritsu Doan normaliter deel uit van het Japanse seniorenelftal. Beide spelers konden zondagnacht echter op een basisplek rekenen bij de Onder 22 van Japan. Het oefenduel met Colombia diende als voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 waar Japan met een Onder 23-team actief zal zijn. 

Tegen Colombia O22 wist Japan echter weinig te imponeren. Na een gelijkopgaande eerste helft kwam het elftal van Ko Itakura in de tweede helft op achterstand. Colombiaan Luis Sandoval brak in de 47e minuut de ban, waarna zijn landgenoot Nicolas Benedtti de marge tien minuten later verdubbelde. 

Hoewel Doan met een splijtende pass en een schot van dichtbij nog voor gevaar zorgde voor het doel van Colombia, wist Japan het tij niet meer te keren en eindigde het oefenduel met 0-2 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen.

Lees meer:
0 reacties