''Als je ziet dat hij kansen mist en vermoeid oogt, is dat niet zo gek''

0
''Als je ziet dat hij kansen mist en vermoeid oogt, is dat niet zo gek''

De afgelopen weken is het bijna een terugkerend ritueel: halverwege de tweede helft wordt Kaj Sierhuis in de spits vervangen door Charlison Benschop. FOX Sports-commentator Cristian Willaert begrijpt wel waarom trainer Danny Buijs spits Sierhuis niet een hele wedstrijd laat staan.

"Buijs heeft daar al eerder iets over gezegd", begint Willaert bij de podcast van FC Afkicken. "Hij heeft wat uitdagingen gehad toen hij op zichzelf ging wonen, qua op zijn voedsel letten, vetpercentages en toen zijn er ook nog blessures bij gekomen. De accu is snel leeg, dat is de uitleg die Buijs gaf. Maar hij is heel populair omdat hij een paar goede en mooie goals heeft gemaakt."

"De afgelopen reeks heeft hij heel goed gespeeld heeft en rendement heeft gehad, maar heeft hij ook kansen gemist en een paar ballen niet vol wist te raken", aldus Willaert, die stelt dat die momenten duidelijk laten zien dat Sierhuis snel vermoeid is. "En ze hebben Benschop natuurlijk ook nog op de bank zitten. Ik vond die wissel niet zo raar."

Tegen FC Utrecht zorgde de wissel voor een aardig fluitconcert vanaf de tribunes in Groningen. "Ik denk vooral dat de Groningen-supporters boos waren omdat Benschop er niet bij kwam. Ze hadden graag een extra spits gewild om die overwinning binnen te slepen. Achteraf zie je in het spelverloop dat dat inderdaad niet zo slim is geweest."

"Als je een fitte Benschop kunt brengen, is hij dan zoveel minder? Als je ziet dat hij (Sierhuis, red.) twee kansen mist en vermoeid oogt, én je hebt Benschop op de bank, dan vind ik het niet zo gek dat je wisselt", besluit Willaert.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!