'Het is te vroeg om al een definitief oordeel te kunnen uitspreken''

FC Groningen beschikt voorin over een gouden duo. Het koningskoppel Kaj Sierhuis en Joel Asoro zijn de oplossingen voor doelpunten in het Noorden. Het loopt echter nog niet altijd even soepel bij twee jonkies.

"Laten we over een wedstrijd of tien nog maar eens kijken hoe de samenwerking tussen Kaj en mij is", reageert Asoro op de hooggespannen verwachtingen in Voetbal International. "Zeker, het gebeurt soms dat je een bepaalde chemie hebt met een andere speler en Kaj en ik hébben ook wel een klik. Wij vullen elkaar met onze kwaliteiten aan en raken steeds meer aan elkaar gewend. Maar het is nog te vroeg om al een definitief oordeel te kunnen uitspreken."

"En vergeet Charly Benschop niet", gaat de Zweed verder. "Ook met hem voel ik wel chemie, wij hebben eveneens aanvullende kwaliteiten. Het is aan de trainer daarin beslissingen te nemen. Hij moet de verschillende skills bij elkaar zoeken en kijken wat in welke wedstrijd het beste is voor het team."

Het duurde even voordat Asoro minuten mocht gaan maken. "Alleen de eerste weken waren moeilijk. Ik moest op de bank beginnen en dat is altijd een beetje pijnlijk, want je wil uiteraard spelen", geeft hij aan. "Zeker als je net nieuw bent bij een club. Dan wil je laten zien wat je kunt. Maar ik besef ook dat het niet altijd allemaal gemakkelijk gaat."

"Soms moet je accepteren dat het wat langer duurt voordat je aan voetballen toekomt. Dan moet je op de training laten zien waarom je wil spelen en waarom je ook móét spelen. Met kwaad worden schiet je niks op. Het is vaak een kwestie van accepteren en gewoon doorgaan", besluit Asoro. "En uiteindelijk komt de beloning dan meestal ook."

Lees meer:
0 reacties