''Ik kon op huurbasis naar andere clubs waar ik meer kon verdienen''

0
''Ik kon op huurbasis naar andere clubs waar ik meer kon verdienen''

Op vijftien-jarige leeftijd verliet Joel Asoro Zweden en kwam hij te spelen in Engeland bij Sunderland. Na twee jaar transfereerde hij naar Swansea City, die hem nu heeft uitgeleend aan FC Groningen.

"Ik keek altijd voetbal op tv. Vooral naar Engelse wedstrijden en dan ik zag dat daar beter werd gevoetbald dan in Zweden. Daarom wilde ik zo snel mogelijk naar Engeland", legt Asoro zijn keuze uit in Voetbal International. "Ik kende mijn kwaliteiten en had er alle vertrouwen in dat ik ook in Engeland als voetballer zou kunnen slagen. Spelen in de Premier League was een droom die uitkwam."

Nadat het met Sunderland steeds minder ging, ging hij naar Swansea City. Daar krijgt hij het moeilijk. "Swansea City is niet de beste periode in mijn voetbalcarrière geweest. Maar ik heb er geen spijt van gehad dat ik ernaartoe ben gegaan", vertelt de Zweed. "Je moet nooit spijt hebben van dingen die je in je leven hebt gedaan, je moet wel leren van de verkeerde keuzes die je hebt gemaakt. Ik beschouw Swansea City dan ook als een leerperiode."

Toen FC Groningen afgelopen zomer kwam, was hij overtuigd. "Ik kon ook op huurbasis naar andere clubs, waar ik meer kon verdienen, maar het ging mij erom dat ik voor een club koos die bij mij past en ik denk dat ik dat heb gedaan", geeft hij toe. "We hebben een goede ploeg, we spelen in een mooi stadion en de fans zijn fantastisch."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!