VIDEO | Samenvatting: FC Groningen wint moeizame wedstrijd van Vitesse

FC Groningen heeft de moeizame wedstrijd in eigen huis tegen Vitesse met 1-0 weten te winnen door een benutte penalty in de dertiende minnuut.

FC Groningen begon sterk aan het duel met Vitesse en had de overmacht in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Na dertien minuten ging Hrustic in het penaltygebied van Vitesse neer nadat hij werd vastgehouden door Tannane. Lundqvist schoot vervolgens koel de strafschop buiten bereik van Pasveer binnen. Een paar minuten later kreeg Postema de kans om de score te verdubbelen na een slecht terug gespeelde bal van Clark, maar de jonge spits schoot over.

Het restant van de eerste helft ging het heen en weer zonder grote kansen, tot een vrije trap van Lundqvist in de 41e minuut. Dit keer wist Pasveer met een knappe redding de bal uit zijn doel te houden. De eerste helft eindigde in mineur voor Postema met een ogenschijnlijke zware blessure, waardoor Redan zijn debuut mocht maken voor FC Groningen.

Vitesse kwam goed uit de kleedkamer met enkele kansen en werd sterker en sterker. De Arnhemmers waren duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. De laatste tien minuten ging FC Groningen nadrukkelijk op zoek naar hun tweede doelpunt, ware het niet dat Pasveer Vitesse in de wedstrijd hield.