Lof voor spel FC Groningen: ''Dit is wat we willen zien''

Clubwatchers Stefan Bleeker en Wim Masker zijn zeer te spreken over het spel van FC Groningen in het duel met Sparta Rotterdam. Op bezoek bij de Kasteelclub won het elftal van Danny Buijs met 1-2.

"Ik vond dat ze het uitstekend deden", begint Bleeker bij RTV Noord. "Dit is het Groningen dat we willen zien. Je zag het bij de eerste goal: Warmerdam denkt vooruit en geeft de bal aan Lundqvist. Hij geeft vervolgens een uitstekende steekpass op Asoro, waar de goal uit valt."

Masker kan zich wel vinden in de analyse van zijn collega. "Ik vond ook dat ze erg goed speelden, de tactiek kwam goed uit. Ze maakten bij de eerste goal goed gebruik van de beperkte wendbaarheid van de verdediging van Sparta."

De blessures voor Django Warmerdam en Bart van Hintum vormden echter een smetje op een mooie middag. "Vooral Warmerdam had een belangrijke rol aan de zijkant", stelt Masker. "Van Hintum heeft niet de dynamiek van Warmerdam. Hij mist de opbouw van Warmerdam."

Door de blessures bij FC Groningen verwacht Masker zaterdag een lastige pot tegen VVV-Venlo. "Het is fiftyfifty of je daarvan gaat winnen. VVV zit in een flow krijgt weinig doelpunten tegen." Bleeker is het daar niet mee eens. "Van VVV moet je gewoon winnen. Dan haal je de playoffs ook gewoon."

Lees meer:
0 reacties