Teleurgstelde Buijs: ''Dat kan je die jongens niet kwalijk nemen''

"Het is gewoon een hele teleurstellende en pijnlijke nederlaag", is de eerste reactie van Danny Buijs na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen VVV Venlo door een doelpunt in de 87e minuut.

"In de eerste helft hebben we het gewoon prima gedaan. Het enige wat we niet deden is twee goals maken, dan sta je met 2-0 voor in de rust", blikt Buijs voor de camera van FC Groningen terug. "In de tweede helft was dat minder. Sommige jongens gingen wat te geforceerd op zoek naar dat doelpunt, dan ga je ook onnodige fouten maken."

Vlak na het doelpunt mocht Tomas Suslov zijn debuut maken voor FC Groningen. "Hij is een creatieve, aanvallend ingestelde speler die een goal kan maken. Op het moment dat we hem wilden brengen stond het nog 0-0 en we wouden graag die wedstrijden winnen. Vandaar dat we ervoor kozen om Tomas in te brengen", legt de trainer uit.

"We hebben wel meer jongens van zeventien jaar hun debuut laten maken. Dat zie je ook in de tweede helft, dan mis je gewoon wat bepaalde kwaliteiten voorop in balvastheid of in een actie", vervolgt hij. "Maar dat kan je die jongens niet kwalijk nemen, want de meeste jongens zijn er voor het eerst of hebben maar twee of drie wedstrijden op het hoogste niveau in de benen."

Lees meer:
0 reacties