Memisevic naar China? ''Ik houd rekening met een deal''

De kans dat Samir Memisevic in de nabije toekomst vertrekt bij FC Groningen is nog steeds aanwezig. Dat bevestigt Danny Buijs bij de talkshow Rondo. De Bosnische verdediger staat in de belangstelling van een Chinese club.

Waar de transfermarkt in Nederland al bijna een maand gesloten is, kan men in China nog steeds spelers aantrekken. "Hij was sowieso tot 27 februari open, dus ik houd er rekening mee dat het in de komende dagen tot een deal komt", vertelt Buijs. "Het speelt nog steeds. Hij wil er zelf graag naartoe."

Dat neemt niet weg dat Buijs het jammer zou vinden als Memisevic vertrekt. "Bouwen in Nederland is lastig. Vorig jaar hadden we met Ludovit Reis en Jeffrey Chabot twee jonge jongens die aan hun eerste volledige jaar in de Eredivisie begonnen."

"Ze hebben dertig wedstrijdjes gespeeld en de een maakt een transfer naar FC Barcelona B en de ander naar Sampdoria", aldus Buijs. "Tegenwoordig zie je dat als een jonge speler een half jaar of een jaar goed speelt, hij gewoon wordt weggekocht door een grote club met veel geld."

Lees meer:
0 reacties