Padt realistisch: ''We kwamen er in de eerste helft niet aan te pas''

Sergio Padt was vandaag weer eens ontzettend belangrijk voor FC Groningen. Hij hield de ploeg in de eerste helft op de been met een aantal goede reddingen. Hij kijkt na afloop van het duel met AZ terug.

''We hadden wel met 0-3 achter kunnen staan'', vertelt Padt in gesprek met RTV Noord. ''In de tweede helft stond er een ander FC. Toen kregen zij geen bal meer tussen de palen en was hun keeper iets drukker. Een gelijkspel voelt dus terecht.'' De doelman gaat nog even in op de slechte eerste helft. ''Zij kregen twee kansen doordat onze spelers uitgleden. Verder hadden we achterin niet het vermogen om het voetballen op te lossen, dus schieten we de bal eerder naar voren. We kwamen er niet aan te pas.''

Toch wil Padt vooral het positieve van de middag benoemen. ''Na de rust hadden wij het betere van het spel. Dat mag ook weleens benadrukt worden. Misschien ging de druk er wat vanaf na de 0-1. We hadden niets meer te verliezen. En bij 1-1 ga je nadenken: zijn we beter? Misschien moeten we een punt koesteren.''

Ook ging het nog even op de kritiek van de Groningse aanhang. ''Ik ben hier nu al drie en een half jaar en in de ogen van de mensen is geen trainer goed. Ik vind Groningers altijd erg negatief. We staan als spelers helemaal achter de trainer.''