Lovende woorden voor Van Dijk: ''Hij kan de beste verdediger ter wereld worden''

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Virgil van Dijk de duurste Nederlander aller tijden gaat worden. De voormalig verdediger van FC Groningen staat in de belangstelling van onder meer de Engelse grootmachten Manchester City, Liverpool en Manchester United.

"Ja, hij kan de beste verdediger ter wereld worden. Ik denk dat hij voor Barcelona of Real Madrid kan spelen. Het zou mij echt niet verbazen als zijn loopbaan er zo uit zou komen te zien", aldus Neil Lennon, die bij Celtic trainer van Van Dijk was tegenover Sky Sports. "Na de training op zijn eerste dag bij Celtic trok ik Van Dijk even naar mij toe en zei ik tegen hem 'Geniet van alles hier, want ik denk niet dat je lang zult blijven."

"Hij kan voor elke club in Europa spelen, zo goed is hij", zo benadrukt Lennon. "Hij is pas 24 jaar, hij kan nog tien jaar mee. Hij heeft alles wat je vandaag de dag van een moderne centrumverdediger verwacht. Hij is sterk, hij is snel, hij is technisch uitmuntend, hij kan een wedstrijd goed lezen en hij is sterk in de lucht. Nee, het verbaast me niet dat de topclubs nu interesse hebben. Het is verrassend dat ze zo lang hebben gewacht."

Lees meer:
0 reacties