Voormalig Groningen-speler geniet ondanks salaris: ''Het kost me elke maand geld''

Martijn van der Laan werd een paar seizoenen geleden gehaald van SC Cambuur, maar bij FC Groningen kreeg hij niet dezelfde status als bij de Leeuwarders. De verdediger werd nooit een vaste waarde en is nu terug in Friesland. 

De verdediger liet afgelopen zomer zijn contract afkopen en ging terug naar Cambuur. De supporters van de volksclub verwijten hem vaak dat hij te duur is en niks toevoegt, maar dat is volgens Van der Laan vooral onwetendheid. ''Die mensen weten het niet, maar ik heb hier een heel klein contract. Overigens wel bewust. Met Gerald van den Belt en Marinus Dijkhuizen heb ik aan het begin van het seizoen om tafel gezeten. Ik heb toen gezegd dat als ik er goed uit zou komen met FC Groningen (afkoopsom, red.) dat ik dit voor een jaar kon doen'', zo vertelt hij aan de Leeuwarder Courant

De verdediger wordt op het eerste oog niet heel rijk met zijn contract, maar volgens de Groninger betaalt hij juist geld om bij Cambuur te kunnen spelen. ''Ik wilde graag naar Cambuur toe, naar een club waar ik me prettig voel. Cambuur wist aan het begin van dit seizoen niet hoe fit ik was. Toen zijn we er uitgekomen door middel van een mini-contract. Dat kan niet nog een jaar zo, want het kost me elke maand geld. Maar ik wilde weer op een hoger niveau trainen."

Lees meer:
0 reacties