Huistra haalt uit: ''Dan zou ik opstappen, ik werd gepiepeld''

Momenteel is hij veldtrainer van de grootste club uit Oezbekistan, Pakhtakor. Pieter Huistra (51) zegt dat het avontuur in het Centraal-Aziatische land hem een completere trainer heeft gemaakt. ''Ik maak een omweg, maar dat heeft zo moeten zijn.''

Piet Huistra is bij twee verschillende clubs actief geweest in de Eredivisie. FC Groningen en De Graafschap. Zijn eerste in Groningse dienst draaide de ploeg prima. In het tweede jaar ging het uiteindelijk fout.

Het aankoopbeleid zou hier de grootste oorzaak van zijn. ''Er werden veel spelers verkocht en er kwamen voetballers voor terug die niet goed genoeg waren. Toch bleef het ambitieniveau op hetzelfde peil. Als me dat nu weer zou overkomen, zou ik opstappen. Ik werd gepiepeld'', zegt Huistra tegen het Dagblad van het Noorden.

De coach is naar eigen zeggen vooral een stuk rustiger geworden. Ook heeft hij zich verbaasd over de fysieke capaciteiten van een voetballer. Het benoemen van alle positieve aspecten zorgt dat hij een betere band met de groep krijgt. ''Als trainer moet je niet alleen een goed idee hebben en dat kunnen overbrengen. Het gaat ook om, zoals ik dat noem, mensen-management'', sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties