Homepage » Historie & oud-spelers » Sunderland strikt voormalig FC Groningen-speler: ''Hij moet zijn volle potentie nog benutten''

Sunderland strikt voormalig FC Groningen-speler: ''Hij moet zijn volle potentie nog benutten''

( 0 reacties)
Sunderland strikt voormalig FC Groningen-speler: ''Hij moet zijn volle potentie nog benutten''

Alim Özturk verkast deze zomer naar Sunderland. Dat werd donderdag bekend. De voormalig FC Groningen-speler zette zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Özturk, een jeugdproduct van FC Groningen, kwam nooit voor de hoofdmacht van de Trots van het Noorden uit, maar speelde in 2011 en 2012 wel vier wedstrijden voor Jong FC Groningen. Hierna stapte de verdediger over naar SC Cambuur en kwam hij via Trabzonspor en het Schotse Heart of Midlothian FC in 2017 bij Boluspor terecht. 

Anderhalf jaar later is Özturk transfervrij en dus vrij om te gaan en staan waar hij wil. Sunderland wist de Turkse verdediger aan zich te binden. De Engelse ploeg, die volgend seizoen uitkomt in de League One, heeft veel vertrouwen in Özturk. "Hij moet zijn volle potentie nog benutten", begint manager Jack Ross, die Özturk nog kent van hun gezamenlijke periode bij Heart of Midlothian FC, op de clubsite. "Wij geven hem hier de kans om dat te bereiken. Hij is een heel goede speler en is comfortabel aan de bal.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›