'Er is bij FC Groningen een tijd geweest waarin ik aan mezelf twijfelde''

William Troost-Ekong kwam bij FC Groningen niet tot een doorbraak. Maar op de laatste dag van de Italiaanse transfermarkt heeft hij getekend bij Udinese in de Serie A. De club neemt de WK-ganger over van Bursaspor.

"Er is bij FC Groningen een tijd geweest waarin ik aan mezelf twijfelde. Maar ik ben altijd dapper geweest om de keuzes te maken die ik nodig vond om progressie te blijven maken", begint hij in gesprek met Voetbalzone.  “Ik heb er altijd in geloofd dat ik nog stappen kon maken. In bepaalde situaties moet je dapper durven zijn om voor een stap achteruit te kiezen om er vervolgens eentje vooruit te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor FC Dordrecht en voor een stap terug naar Noorwegen. Het is makkelijk om te blijven hangen bij een club van naam. Maar als je als jonge speler naar de top wil en wil spelen, doe je jezelf tekort als je blijft.”

Ekong is blij met zijn transfer. "Er waren verschillende opties, maar de Engelse markt was alweer dicht en Udinese wilde mij graag hebben. Dat hebben ze laten blijken met wat ze voor mij hebben gedaan en wat ze hebben betaald. Het is een mooi project. Udinese heeft ook dezelfde eigenaar als Watford (Giampaolo Pozzo, GF.), daar heb je het ook wel over. Maar voor nu focus ik mij erop om hier mijn best te doen."

?? #WelcomeEkong ????????
Scopri di più su @WTroostEkong, nuovo difensore bianconero ?? https://t.co/oLabDeAKTm pic.twitter.com/7F6MTL1wkA

— Udinese Calcio (@Udinese_1896) 17 augustus 2018

Lees meer:
0 reacties