Voormalig FC Groningen-coach: ''Zonder Tadic was hem dat niet gelukt, denk ik''

Dusan Tadic staat momenteel onder contract bij Ajax, de technicus heeft echter nog veel fans bij zijn oude club FC Groningen. Pieter Huistra, die coach was in destijds nog Euroborg, toen de Serviër daar ook rondliep, is bijvoorbeeld ook vol lof.

"Ik zie het hier ook. We hebben twee Servische jongens in de selectie. Voetbal in Servië is heel belangrijk, maar in de competitie is het daar sportief en financieel niet te doen. Het belang van slagen in het buitenland is zó groot. Dat merk je aan hen. Was bij Dusan ook. Los van de ongekende liefde voor de sport, voelde je vanaf dag 1 de drive om te slagen. Ja, die overlevingsmodus vond ik echt mooi om te zien", begint Huistra die momenteel assistent-trainer is bij Pakhtakor Tasjkent in Oezbekistan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bovenal is Tadic ook een echte teamspeler. Huistra heeft een goed voorbeeld. "Wij hadden toen de Zweedse linksback Frederik Stenman. Prima speler, maar door Tadic kon hij écht uitblinken. Hij stoomde steeds mee op en wist dat hij precies op tijd de bal zou krijgen van Dusan. Dat werd echt een tandem. Frederik verdiende een transfer naar Club Brugge. Zonder Tadic was hem dat niet gelukt, denk ik. Het bewijs dat Dusan een elftal beter maakt. Dat doet hij nu bij Ajax nog steeds."

Lees meer:
0 reacties