Kritiek op FC Groningen: ''Fucking hell, ga toch eens over voetbal praten''

FC Groningen is dramatisch begonnen aan het seizoen. De noordelingen staan na vijf speelronden op de laatste plats in de Eredivisie. Joop Gall, die drie periodes bij FC Groningen speelde, weet wat er mist.

"Weet je wat ik nou zo mis? De P van plezier", reageert Gall in het Algemeen Dagblad. "Ik zie het gewoon niet, al jaren niet. Oké, in 2015 won Groningen nog de beker. Maar dat succes verdoezelde veel matige wedstrijden dat seizoen. Eigenlijk gaat het dus al jaren niet goed."

"Ik zie dat niet los van de wetenschap, die er sinds een paar jaar zijn intrede heeft gedaan", vervolgt hij. "Ik juich vernieuwingen in het voetbal van harte toe. Maar ik heb het gevoel dat het in Groningen de hele dag gaat over testen, meters, vragenlijsten en herstelprocedures. Fucking hell, denk ik dan, ga toch eens over voetbal praten!"

Gall vindt dat er veel ontbreekt aan de wetenschap. "Wat die wetenschappers vergeten, is dat 70 tot 80 procent van een selectie niet uit intellectuelen bestaat. Dat zijn straatschoffies, of liefhebbers - hoe je ze ook wilt noemen. Die zitten helemaal niet op al die cijfers te wachten", meent hij.

FC Groningen hoopt in het linkerrijtje te eindigen. "Maar dat vind ik niet reëel. De groep is heel jong en heeft afgelopen zomer bepaald geen kwaliteitsinjectie gekregen. Wil trainer Danny Buijs er het maximale uithalen, dan moet hij een team creëren, met jongens die alles voor elkaar overhebben. En weet je waar dat allemaal mee begint? Met plezier", aldus Gall.

Laat Joop Gallpaar jaar bij een club werken en de spelvreugde en sfeer is terug. Accepteer dat ie af ten toe een directeurtje, zoals bij ?@FC_Emmen?, niet serieus neemt en weet dat je types als Joop nodig hebt in mindere tijden. Prima analyse over ?@fcgroningen?... pic.twitter.com/hvkCf3cUFV

— Jaap Stalenburg (@JaapStalenburg) September 21, 2018
Lees meer:
0 reacties