Kieftenbeld op zijn plek: ''Geen 'must' om nog eens in Nederland te spelen''

( 0 reacties)
Kieftenbeld op zijn plek: ''Geen 'must' om nog eens in Nederland te spelen''

Mikael Kieftenbeld, die tussen 2010 en 2015 onder contract stond bij FC Groningen, is inmiddels uitstekend op zijn plek in Engeland. In de Championship heeft de 28-jarige middenvelder zich ontwikkeld tot een gewaardeerde basiskracht bij Birmingham City.

Aan een terugkeer naar de Nederlandse competitie denkt Kieftenbeld vooralsnog dan ook niet. "Als voetballer kan ik het in Engeland volgens mij nog heel lang volhouden. In Nederland investeren clubs ook niet zo snel in jongens van een jaar of dertig, hier kun je op die leeftijd gewoon voor een jaar of vier tekenen", vertelt Kieftenbeld tegenover Voetbal International

Toch is Kieftenbeld allerminst zeker over zijn toekomst. "Mijn contract in Birmingham loopt na dit seizoen nog een jaar door, de club heeft een optie voor een extra jaar. Ik wacht rustig af, in deze wereld is niks zeker", aldus de Nederlander. 

Hoewel hij het in Engeland prima naar zijn zin heeft, sluit Kieftenbeld een terugkeer op de Nederlandse velden niet uit. "Maar het is voor mij geen must nog eens in Nederland te spelen", zegt hij. "Een club als Feyenoord zou ik zeker aandurven met de bagage die ik heb verzameld, maar ik weet niet of ik daar ooit voor gevraagd zal worden. Ik heb één zwakke plek: Go Ahead Eagles. Die club zal ik nooit uitsluiten. Dus wie weet dat ik daar nog eens terugkeer."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›