''Ik hoor dat FC Groningen 'een Kieftenbeld' mist, dat is wel een compliment''

( 0 reacties)
''Ik hoor dat FC Groningen 'een Kieftenbeld' mist, dat is wel een compliment''

Maikel Kieftenbeld voelt zich bij Birmingham City een gewaardeerde kracht. Diezelfde waardering miste hij in Nederland wel eens. Daar was de inmiddels 28-jarige middenvelder een redelijk anonieme speler. 

"Dat ik in Nederland nooit zoveel aandacht heb gekregen, vind ik niet erg. Ik hoef niet in de schijnwerpers te staan", vertelt Kieftenbeld tegenover VI. "En ik weet dat het Nederlandse publiek nu eenmaal niet dol is op mijn type speler. Wel hoor en lees ik de laatste tijd af en toe dat FC Groningen nu 'een Kieftenbeld' mist. Toch wel een mooi compliment."

"Al vind ik het jammer dat het zo slecht gaat met Groningen", vervolgt Kieftenbeld. "Ik heb daar fantastische jaren gehad, met de beker als ultieme bekroning. We hadden in die tijd een heel goede groep, waarin de chemie ook perfect was. Het Groningen van nu is kwalitatief minder, maar ik heb het idee dat veel mensen nog wel hetzelfde verwachtingspatroon hebben. Het publiek is sowieso superkritisch. Als je niet wint, is het niet goed. Als je niet attractief speelt, is het ook niet goed. Nu zie je heel veel lege plekken in het stadion; jammer, man."

Kieftenbeld trekt de vergelijking met het publiek van Birmingham City. "Vorig seizoen moesten we, in onze strijd tegen degradatie, op een dinsdagavond naar Bolton. Een flink eind kachelen is dat. Zaten daar gewoon drieduizend mensen van ons op de tribune. We kregen daar echte een boost van, en wonnen met 1-0. Het zou mooi zijn als de fans van Groningen hun ploeg ook zo blijven ondersteunen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›