Van Dijk ontsnapte bij FC Groningen aan de dood: ''Had zomaar voorbij kunnen zijn''

( 0 reacties)
Van Dijk ontsnapte bij FC Groningen aan de dood: ''Had zomaar voorbij kunnen zijn''

Virgil van Dijk is inmiddels een vaste waarde in het Nederlands elftal en sterspeler bij Liverpool. De oud-speler van FC Groningen maakte echter ook mindere tijden mee. In 2012 ontsnapte hij aan de dood.

Als speler van FC Groningen ging het na de wedstrijd tegen Excelsior mis. "Virgil was ziek, maar we wisten niet hoe erg het was. We dachten eigenlijk dat hij griep had", blikt zijn voormalige assistent-trainer Dick Lukkien terug in gesprek met FourFourTwo, opgetekend door RTL Nieuws. "Hij was een paar dagen thuis en had veel pijn. In het ziekenhuis konden ze niks vinden, en dus ging hij weer naar huis."

De pijn werd daarna erger en zijn moeder bracht hem naar een ander ziekenhuis, waar werd geconstateerd dat Van Dijk een blindedarmontsteking, een nierinfectie en een buikvliesontsteking had. Er werd zelfs gevreesd voor het leven van de verdediger, die op twintigjarige leeftijd een testament moest opstellen.

"Ik moest allerlei papieren ondertekenen. Niemand wilde erover praten, maar we moesten wel", zei hij destijds. Als ik dood zou gaan, zou een deel van mijn geld naar mijn moeder gaan. Het had zomaar voorbij kunnen zijn." 

Van Dijk miste de rest van het seizoen bij FC Groningen en kwam na de zomer terug. Lukkien schrok zich een ongeluk. "Hij was van een grote vent veranderd in een verschrompeld persoon. Gelukkig is hij vervolgens snel hersteld", aldus de voormalig assistent-trainer van FC Groningen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 oktober 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›