Oud-Groninger debuteert bij Feyenoord: ''Dit is een jongensdroom die uitkomt''

Orkun Kökcü kan zijn geluk niet op na zijn debuut in de Eredivisie. Het 17-jarige talent, die in het verleden bij FC Groningen speelde, viel tegen FC Emmen in voor de geblesseerde Jens Toornstra en was meteen van waarde met een doelpunt en een assist. 

"Dit is een jongensdroom die uitkomt, een goal en een assist, dat kan bijna niet beter", stelt Kökcü tegenover FOX Sports. "Ik had geen rekening mee gehouden met een eventueel debuut, die keuze is aan de trainer en ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben. Ik had niet direct in de gaten dat ik mocht invallen toen we warm liepen. Daarna kwam de focus en was het knallen. Ik train al langer mee met het eerste, dus dan moet het wel lukken dacht ik."

Kökcü maakte zijn officiële debuut voor Feyenoord al in de beker tegen Gemert. Toch is hij trotser op zijn Eredivisie-debuut. "In de beker speel je tegen amateurs en dit is de Eredivisie, als ik dan dit kan laten zien dan is dat prachtig. Bij de goal maakt Steven een goede actie en ik maak hem af, het is belangrijk dat ik er sta, maar hij komt voor 90% op het conto voor Steven."

Kökcü staat binnen de jeugdopleiding van Feyenoord te boek als een enorm talent en dus staan de buitenlandse clubs in de rij om de Nederlands-Turkse spelmaker in te lijven. "Ik wilde mezelf altijd al laten zien in de Eredivisie en vandaag was dan de dag. Ik focus me gewoon op Feyenoord en wil een basisspeler hier worden. Over eventuele berichten en belangstelling weet ik niks, ik wil me gewoon focussen op Feyenoord. Ik wil basisspeler worden en de Kuip halen, daarna zien we wel verder."

Kökcü werd door de scouts van Feyenoord opgepikt in Groningen. Samen met zijn broer Ozan (20) en de Russische speler Lion Kalentjev verruilde hij in 2014 FC Groningen voor Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties