Bijl kijkt uit naar zondag: ''Terugkeren in de Euroborg is super leuk''

Zondag speelt FC Groningen de degradatiekraker thuis tegen FC Emmen. De ploegen staan beide op veertien punten en daarmee wordt het een spannend tussen de teams uit het hoge noorden.

Voor FC Emmen-verdediger Glenn Bijl is de wedstrijd extra speciaal. De jonge verdediger speelde heel wat jaren voor Groningen en neemt het dus zondag met zijn team op tegen zijn oude club. "Voor mij is het een van de leukste wedstrijden van het seizoen", zegt hij tegen FOX Sports. "Vooral ook omdat het nu een degradatiekraker is en natuurlijk dat ik terug mag keren in de Euroborg is super leuk."

Bijl ziet zeker mogelijkheden voor zijn ploeg zondag. De Groningers hebben het tot nu toe zwaar in de competitie. "Het is moeilijk te zeggen, maar het loopt niet lekker en ik denk ook dat het publiek vrij kritisch is." Daarmee bedoelt hij dat de fans van de thuisploeg hun club uitfluiten op het moment dat ze juist gesteund zouden moeten worden. 

"Ik denk dat ze voorin wel veel kwaliteiten hebben", gaat hij verder over het team van de tegenstander. "Maar ik denk dat ze achterin wel wat kwetsbaarder zijn en wij hopen dat we daar gebruik van kunnen maken. Ik denk dat Groningen een van de minste jaren heeft van de laatste tien, vijftien jaar, dus hopelijk kunnen we ze zondag nog een stukje verder wegdrukken." 

 

Lees meer:
0 reacties