'Ook andere clubs uit rechterrijtje Eredivisie wilden De Leeuw'

0
'Ook andere clubs uit rechterrijtje Eredivisie wilden De Leeuw'

Michael de Leeuw speelt het komende anderhalf jaar voor FC Emmen. De oud-speler van FC Groningen komt transfervrij over van Chicago Fire.

"Er was meer belangstelling, maar FC Emmen was heel daadkrachtig en hun verhaal sprak me erg aan", laat De Leeuw weten in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "We gaan ons eerst handhaven en dan doorgroeien."

De Leeuw had ook een lucratief aanbod van een club uit Cyprus op zak en er was serieuze belangstelling van andere clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie. "Michael heeft naar zijn gevoel geluisterd en we zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft", reageert FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers.

"Deze deal was nog niet zo makkelijk", vervolgt hij. "Maar wij willen niet dat de eredivisie een avontuur van één jaar wordt. Met de komst van Michael zetten we onze ambities kracht bij", aldus Lubbers, die vorige week nog wel even schrok.

FOX Sports liet in een doelpuntencompilatie een fraaie treffer van De Leeuw namens FC Groningen tegen NEC liet zien. "Dat was even slikken", lacht Lubbers. "Michael is door zijn avontuur in Amerika voor veel mensen toch wat van de radar verdwenen. Ik was even bang dat andere clubs door dat schitterende doelpunt misschien ook op ideeën werden gebracht. Maar gelukkig waren we er op tijd bij."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›