Oud-Groninger voor halfjaar naar België na mislukt Premier League-avontuur

0
Oud-Groninger voor halfjaar naar België na mislukt Premier League-avontuur

Alexander Sørloth speelt het komende halfjaar op huurbasis voor KAA Gent. De Belgische topclub neemt de Deen over van Crystal Palace, waar Sørloth nauwelijks aan spelen toekwam. 

De oud-Groninger verkaste in 2018 na een sterk seizoen in de Deense Superliga naar de Premier League. Bij Crystal Palace kwam Sørloth echter al snel op een zijspoor terecht. De 23-jarige spits kwam in twaalf Premier League-wedstrijden tot geen enkel doelpunt. 

Als tijdelijke oplossing wordt Sørloth het komende halfjaar gestald in België. De boomlange aanvaller mag zich in de Pro League gaan bewijzen bij KAA Gent. Gent bezet in de Belgische competitie een zevende plek, maar hoopt zich het komende halfjaar met Sørloth te verzekeren van een plek bij de play-offs. 

Sørltoh stond anderhalfjaar onder contract bij FC Groningen. De Deen kwam in 2016 over van Rosenborg BK. Sørltoh wist zijn dienstverband in het hoge noorden niet tot een succes te maken en kwam voor FC Groningen in 42 wedstrijden slechts zes keer tot scoren. In de zomer van 2017 verruilde hij FC Groningen voor FC Midtjylland. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!