Gewilde De Leeuw koos voor FC Emmen: ''Dat heeft zeker een rol gespeeld''

( 0 reacties)
Gewilde De Leeuw koos voor FC Emmen: ''Dat heeft zeker een rol gespeeld''

Michael de Leeuw keert weer terug in Nederland. De oud-spits van FC Groningen moet ervoor zorgen dat er ook volgend jaar nog Eredivisie-voetbal wordt gespeeld in Emmen. 

"De Leeuw is voor ons een wereldaankoop", steekt FC Emmen-trainer Dick Lukkien van wal tegenover De Telegraaf. "Dit is een jongen die iets extra’s brengt. Leiderschap, onverzettelijkheid, routine, beleving, schwung, maar ook scorend vermogen. En daar hadden we in de eerste seizoenshelft een gebrek aan."

Aan belangstelling voor de 32-jarige De Leeuw geen gebrek. Maar het werd FC Emmen. "Dick Lukkien en Anco Jansen ken ik al van mijn tijd bij Veendam. Dat heeft zeker een rol gespeeld mij mijn keuze. Met Dick heb ik altijd contact gehouden, ook toen ik in Amerika speelde", vult de centrumaanvaller aan.

De afgelopen tweeënhalf jaar speelde hij in Amerika, voor Chicago Fire. Een geweldige ervaring. "Ik heb een fantastische tijd gehad in Amerika en ben blij dat ik het avontuur ben aangegaan. Het is een verrijking geweest. Niet alleen op sportgebied, maar ook wat betreft het leven buiten het voetbal", aldus De Leeuw.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›