Ajilore kijkt terug: ''Een week later zat ik niet eens meer in de selectie''

Oluwafemi Ajilore kwam als een groot talent binnen bij FC Groningen in 2008, maar kon zijn belofte nooit inlossen en verdween in 2013 transfervrij naar Denemarken. VICE Sports zocht contact met de nu clubloze voetballer.

Hij volgt FC Groningen nog steeds. ''In mijn vrije tijd kijk ik soms wedstrijden. Ik zie dat het niet goed gaat, dat is niet fijn voor de supporters, maar ik geloof erin dat ze terug kunnen komen''', is hij hoopvol. ''De huidige plek is niet acceptabel, de spelers moeten wakker worden. Ik moet er niet aan denken dat FC Groningen degradeert. Dat kan echt niet.''

Ajilore kwam voor 3,3 miljoen euro naar FC Groningen, waarmee hij het stempel recordaankoop kreeg. Toch had hij daar geen moeite mee. ''Eigenlijk niet, want ik was op mijn best toen ik naar FC Groningen ging. Het was mijn doel om een paar jaar bij FC Groningen te spelen en daarna een nieuwe stap te zetten. Mijn eerste twee jaren bij FC Groningen gingen ook goed, ook al schiepen sommige media enorme verwachtingen van mij door dat bedrag'', weet hij nog.

''Ik kon na die eerste twee goede seizoenen ook al een transfer maken. Maar ik had een clausule in mijn contract staan voor een groot bedrag, meer dan tien miljoen euro. Dat vonden de geïnteresseerde clubs te veel geld. Ik snapte het ook wel weer van FC Groningen. Zij hadden veel voor mij betaald, dus ze wilden ook veel terugkrijgen'', begreep hij de houding van FC Groningen wel.

In zijn laatste jaar ging het mis. ''Ik heb dat seizoen eerst wat pech gehad, door een paar blessures. Daarna kwam ik er niet meer in. De trainer communiceerde niet echt en deed gewoon wat hij wilde'', doelt hij op toenmalig trainer Pieter Huistra. ''Ik weet nog dat ik in een van de weinige wedstrijden waarin ik de kans kreeg scoorde, tegen Heracles in de play-offs. Maar een week later zat ik niet eens meer in de selectie.''

Supporters van @fcgroningen krijgen de groeten van Femi???? pic.twitter.com/dx6aI6oq2g

— VICE Sports NL (@vicesportsnl) January 18, 2019

Lees meer:
0 reacties