'Achteraf heb ik er spijt van dat ik dit land toen heb verlaten''

Matias Jones kan zich opmaken voor zijn officiële debuut bij SC Cambuur. De Uruguayaanse middenvelder, met een verleden bij FC Groningen, kan niet wachten om zijn eerste minuten in het geel-blauw te maken.

Na periodes bij FC Groningen en FC Emmen verliet hij Nederland om terug te keren naar zijn geboorteland. Nu is hij weer terug. "Achteraf heb ik er spijt van dat ik dit land toen heb verlaten", zegt Jones tegenover de Leeuwarder Courant

De gezinssituatie heeft voor Jones een grote rol gespeeld. "Voor mijn vrouw heb ik zoveel bewondering. Zij is altijd met me meegegaan, overal in Zuid-Amerika. Ik heb gespeeld in Uruguay, maar ook Colombia en Argentinië. Nu is het tijd om haar wat terug te geven, ik wil heel erg graag met haar en onze zoon in Nederland wonen. Nu en in de toekomst", vervolgt hij.

Jones had ook Elders kunnen tekenen, waar hij meer geld kon verdienen. "Maar een gezin is belangrijker dan geld. En van Cambuur krijg ik een kans om me te laten zien. Veel belangrijker, daar ben ik de club dankbaar voor."

In Leeuwarden heeft hij een contract tot het einde van het seizoen, wel met een optie om te verlengen. "Als ik wil blijven, heb ik dus maar een korte tijd om me te bewijzen. Maar elke dag, elke training biedt me daarvoor een kans. En die wil ik pakken, steeds weer", aldus Jones.

Lees meer:
0 reacties