Van Dijk: ''Ik moest op de fiets naar training bij FC Groningen''

( 0 reacties)
Van Dijk: ''Ik moest op de fiets naar training bij FC Groningen''

Virgil van Dijk is momenteel één van de meest verdienende verdedigers van de wereld, maar dat was in Nederland heel anders. De verdediger van Liverpool herinnert zich zijn tijd in de jeugd van Willem II en FC Groningen nog heel goed.

"Toen ik naar FC Groningen ging, moest ik op de fiets naar de training", blikt Van Dijk terug in gesprek met de BBC. "Mijn eerste salaris ging op aan rijlessen. Ik was vijftien of zestien toen ik mijn eerste contract tekende. Ik werkte toen als afwasser in een restaurant in Breda. Ik wilde in ieder geval íets verdienen."

Van Dijk herinnert zich dat hij veel moest trainen en weinig vrije tijd had. "Ik trainde op maandag, dinsdag, donderdag, speelde zaterdag een wedstrijd en werkte op woensdag- en zondagavond van zes uur tot middernacht", vervolgt Van Dijk. "Ik werkte omdat ik op zaterdagavond de stad in wilde. Ik verdiende misschien 350 euro per maand, maar ik was er heel blij mee."

De aanvoerder van het Nederlands elftal erkent dat hij destijds blij was met het bescheiden maandloon. "Ik kon naar McDonald's en mijn vrienden trakteren. McDonalds was dé plek in Breda. Er waren op zaterdagavond veel mensen. Ik was daar ook en probeerde een beetje stoer te doen. Toen realiseerde ik me hoe belangrijk geld kan zijn, maar het is niet het allerbelangrijkste", stelt de verdediger, die voor 85 miljoen naar Liverpool vertrok.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!