Djurovski: ''Misschien dat Groningen belt als ze dit verhaal lezen''

Hij is de grootste cultheld die FC Groningen ooit heeft gehad: Milko Djurovski. De vandaag jarige Macedoniër staat bij de oudere fans nog altijd op het netvlies met zijn fantastische dribbels en gevoelvolle afstandsschoten. Voetbal International zocht hem op.

"Weet je, ik snap er eigenlijk niets van dat ik nog altijd zo populair ben in Groningen en Nederland", steekt De Rookmagiër van wal. "Eerlijk niet. Toen ik nog speelde, snapte ik het wel. Ik was gewoon een goede voetballer. Toen ik mijn contract tekende, schoot de verkoop van seizoenkaarten ook omhoog. Het Oosterpark zat vol. Maar nu? Geen idee, het is ook al zo lang geleden."

Djurovski was een vreemde eend in de bijt. "Er is in Nederland zo veel over me gezegd en geschreven", vervolgt hij lachend. "Ja, ik rookte als speler. Nou en? Ik deed het in elk geval wel eerlijk. Anderen deden het ook, maar nooit met de trainer erbij. Ik rookte gewoon in het stadion waar iedereen bij was. Het had geen effect op mijn spel. Als ik was gestopt, dan had het dat misschien wel gehad. Ik hou niet van schijnheiligheid. Iedere speler moet doen waar hij zich goed bij voelt. Als je maar goed voetbalt."

Of het zijn ultieme droom is om ooit trainer te worden van FC Groningen? "Dat niet, maar ik zou het wel heel graag willen. De mensen vinden me aardig, ze zijn me na al die jaren niet vergeten en dat vind ik mooi. Ik zou er echt iets teweeg kunnen brengen. Geef me een kans, waarom niet? Maar ze hebben me nooit gevraagd. Misschien dat de mensen die bij FC Groningen de leiding hebben me niet zo leuk vinden als de fans. Waarom laten ze me het team Onder-21 niet proberen of iets in de jeugd? Misschien dat ze me bellen als ze dit verhaal lezen. Voor de club zou het goed zijn, denk ik. Het levert in elk geval een hoop publiciteit op."

Lees meer:
0 reacties