Kruiswijk stopt: ''Ik ga inderdaad weer terug naar Groningen''

De voetballoopbaan van Arnold Kruiswijk zit erop. De oud-speler van FC Groningen, die onder contract staat bij Vitesse, heeft na chronische rugproblemen besloten te stoppen.

"Het is moeilijk. Je wilt liever anders vertrekken", vertelt Kruiswijk tegenover Omroep Gelderland. "Ik loop er nu anderhalf jaar mee en er zit geen progressie meer in. Dan moet je je afvragen of het nog wel zin heeft. Er moet wel vooruitgang in zitten, maar dat gebeurde niet. Het is echt lastig, want je bent voetballer en ziet elke ochtend die jongens naar buiten gaan."

Kruiswijk was een aantal keren dichtbij een rentree. "Ik heb trainingen gehad waar ik bijna op 100 procent zat. Elke dag gas geven, maar dat blijkt dan toch teveel van het goede", baalt de 34-jarige verdediger. "Je hebt steeds opnieuw die hoop en toch gaat het steeds mis. Ik krijg gewoon telkens weer een reactie. Ook in het dagelijks leven had ik er last van. Dat wil je niet en dat is ook niet goed."

"Die rug is een mysterie", vervolgt de nuchtere Groninger. "Op 60 of 70 procent kan het wel, maar dat is gewoon niet genoeg. Je gaat er dan inderdaad wel steeds vaker over nadenken dat het einde daar is. We gaan inderdaad weer terug naar Groningen. Oosterbeek was hartstikke mooi en overal dichtbij, maar ik ben opgegroeid in het noorden. Daar woont mijn familie ook."

Lees meer:
0 reacties