Klaver blijft met vraagtekens achter: ''Alsof mij iets is afgenomen'' Benschop valt in bij Curaçao; Hrustic krijgt geen minuten bij Australië VIDEO | Zeefuik, Sierhuis en Hoekstra winnen met Jong Oranje Commercieel directeur per direct vertrokken bij FC Groningen FC Groningen geeft voorsprong uit handen tegen Almere City

''FC Groningen heeft het thuisvoordeel, maar ADO speelt frank en vrij''

( 0 reacties)
''FC Groningen heeft het thuisvoordeel, maar ADO speelt frank en vrij''

FC Groningen neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Voormalig profvoetballer Yuri Cornelisse heeft een verleden bij beide clubs. Hij ziet dat het goed gaat bij de Trots van het Noorden. 

''FC Groningen heeft in de winterstop een aantal aankopen gedaan", vertelt Cornelisse in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Soms kan dat een negatief effect op een ploeg hebben, maar in dit geval hadden ze in de nieuwe opstelling snel een overwinning te pakken. Een goed resultaat is altijd prettig voor het teamgevoel en FC Groningen is in die flow gebleven."

Cornelisse kent FC Groningen-trainer Danny Buijs goed. Ze waren teamgenoten bij zowel Groningen als ADO. ''Hij was als speler iemand die hardop met de trainer meedacht en zijn mening tijdens besprekingen gaf. Het biedt natuurlijk nooit garantie, maar je kon wel al zien dat hij het in zich had om trainer te worden. Voor sommigen was het een verrassing dat hij dit seizoen al de kans bij FC Groningen kreeg, maar in Duitsland krijgen veel meer jonge trainers de kans om zich te bewijzen. Bovendien heeft hij het goed gedaan bij Kozakken Boys."

De voormalig aanvaller ziet geen echte favoriet voor zondag. ''Het kan zomaar in één keer voor ADO Den Haag omslaan. FC Groningen heeft het thuisvoordeel, maar ADO speelt frank en vrij en is scherp in de counter. Groningen speelt aanvallend voetbal, dus dat kan voor een heel open wedstrijd zorgen, waarin beide ploegen veel kansen krijgen. Dat is voor het publiek leuk en daar kan ADO misschien wel van profiteren. Ik vind beide ploegen te goed om in de onderste regionen te blijven hangen. Ik weet zeker dat ADO weer een goede serie gaat neerzetten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 november 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›