Kwakman doet onthulling: ''Van Dijk at toen alleen maar junkfood''

Kees Kwakman vindt het geweldig dat Virgil van Dijk is uitgegroeid tot een van de beste verdedigers ter wereld. De twee verdedigers speelden samen bij FC Groningen.

"Ik kan me herinneren dat hij bij FC Groningen zei dat Barcelona zijn droom was", zegt Kwakman, oud-ploeggenoot van Van Dijk bij Groningen, tegen The Daily Mail. "Hij is 27, dus hij heeft geluk. Als Barcelona Matthijs de Ligt haalt, hebben ze Virgil waarschijnlijk niet nodig. Als De Ligt niet naar Barcelona gaat en de club heeft ergens 150 miljoen liggen, kunnen ze hem misschien nemen!"
 
Kwakman speelde bij FC Groningen samen met Van Dijk. "Sommige mensen dachten dat hij een beetje dik was. Hij werd fitter na zijn operatie. Het was een jonge jongen die nog nooit voor zichzelf had gekookt en ver van huis alleen maar junkfood at."
 
Na een knieblessure ging bij Van Dijk het licht branden. "Dat was een wake up-call. Hij dacht: als ik echt iets wil, moet ik professioneel zijn", zegt Kwakman. "Zijn moeder kwam bij hem wonen en vanaf dat moment zette hij stappen."

Lees meer:
0 reacties