Hateboer verliest finale Coppa Italia met Atalanta Bergamo

Hans Hateboer is er met zijn ploeg Atalanta Bergamo woensdagavond niet in geslaagd de Italiaanse beker te veroveren. In de finale was Lazio Roma met 2-0 sterk voor de oud-speler van FC Groningen en zijn ploeggenoten.

In de eerste helft vielen er geen treffers. Onder meer Hateboer landgenoot Marten de Roon waren voor de theepauze dicht bij een doelpunt. De Roon raakte de paal, terwijl Hateboer zijn vizier niet op scherp had. De eindstrijd leek af te stevenen op een verlenging, maar tien minuten voor het einde en in de negentigste minuut zorgden Milinkovic-Savic en Correa voor de beslissing.

Hateboer kan met Atalanta Bergamo nog wel plaatsing voor de Champions League bewerkstelligen. Met nog twee speelrondes voor de boeg, is de vierde plek een feit en die geeft recht op deelname aan het miljardenbal. De voorsprong op nummer vijf AC Milan is drie punten.