FC Twente stelt voormalig speler FC Groningen aan als hoofdtrainer

0
FC Twente stelt voormalig speler FC Groningen aan als hoofdtrainer

Gonzalo Garcia Garcia wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De oud-speler van FC Groningen volgt de ontslagen Marino Pusic op bij de promovendus.

"Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie gaf mij dat vertrouwen", zegt Garcia op de officiële website van FC Twente. "Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, die voel ik ook, maar ik ben er klaar voor. Afgelopen seizoen heb ik de club goed leren kennen; heb FC Twente op alle fronten van binnenuit kunnen ervaren. Het is een club met veel dynamiek, kijk alleen al naar de supporters."

Garcia Garcia was afgelopen seizoen assistent bij de club die kampioen werd van de Keuken Kampioen Divisie. Begin 2018 ronde hij de hoogste Spaanse trainerscursus succesvol af. "Ik ben nog jong en natuurlijk zullen er twijfels zijn", beseft hij.

"Die twijfels zullen er misschien ook na drie maanden nog zijn, maar na een maand of zes is dat hopelijk anders. Ik heb een voetbalidee die aansluit bij de filosofie waar FC Twente voor staat. Dat is ook de club die ik nog ken uit mijn tijd toen ik er zelf als speler tegen voetbalde", aldus Garcia Garcia, die tussen 2008 en 2011 onder contract stond bij FC Groningen.

Foto: Sportfoto-Oost

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!