Van Dijk baalt: ''We wilden hier graag die cup pakken''

( 0 reacties)
Van Dijk baalt: ''We wilden hier graag die cup pakken''

Virgil van Dijk vond het lastig om direct na het laatste fluitsignaal de vinger op de zere plek te leggen. Het Nederlands Elftal ging zondagavond met 1-0 onderuit in de finale van de Nations League tegen Portugal.

"Het is lastig om te zeggen waarom het vanavond niet lukte", vertelt de oud-speler van FC Groningen tegenover de NOS. "Ik denk dat we de mogelijkheden hadden. Het was een open wedstrijd, denk ik, met veel ruimte en grote gaten. We wisten dat zij zou inzakken, zouden wachten op onze fouten. Het is balen dat je verliest. We wilden hier graag die cup pakken. Maar goed, we moeten trots op onszelf zijn."

Van stress was geen sprake bij Oranje. "Nee, ik denk dat iedereen zich heel goed heeft voorbereid. Er was geen stress. Misschien hadden we de bal sneller moeten rondspelen, van kant naar kant. En de kleine mogelijkheden die je hebt, die moet je benutten. Het is jammer dat we hier met lege handen staan", vervolgt de Liverpool-ster.

Ondanks de zeperd ziet de toekomst er rooskleurig uit volgens Van Dijk. "Ik ben nooit negatief naar mijn team. We maken grote stappen als team, zowel in als buiten het veld. Dit mag onze ontwikkeling niet verpesten. We gaan door en we zullen ons maximaal voorbereiden op de kwalificatie", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 21 september 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›