Oud-FC Groninger: ''Op korte termijn is deze klus niet eenvoudig''

Ron Jans verhuisde afgelopen zomer om aan de slag te gaan bij FC Cincinnati. Daar staat hij voor een nieuwe uitdaging in volledig andere situatie.

"Hij (Carl Lindner III, de eigenaar, red.) is christelijk, maar dat is hier niet uitzonderlijk. Mijn ervaring met gelovige mensen is dat het qua normen en waarden meestal wel goed zit", vertelt hij aan Voetbal International.

"Hij kwam op mij niet over als het type eigenaar dat zijn trainer na één nederlaag gelijk op straat zet. Hij is niet de man met een heel duidelijke visie op voetbal, maar hij heeft wél een helder doel voor ogen met zijn club. Die wil hij stapje voor stapje laten uitgroeien tot een gerespecteerde ploeg in de MLS."

"Mijn ontmoeting met hem sterkte me in de overtuiging dat hier voor mij een heel interessante uitdaging ligt", vervolgt hij. "De spelersgroep wordt doorgeselecteerd, er komt een geweldig nieuw stadion, een nieuwe trainingsaccommodatie. Op korte termijn is deze klus niet eenvoudig, maar zoals de Amerikanen het zeggen: the future is bright."

Zijn opdracht in Amerika is duidelijk. "FC Cincinnati wil een respectabele club in de MLS worden. De ambitie is volgend jaar de play-offs halen. Na dit seizoen wordt de competitie uitgebreid met twee clubs, dus dan zullen we bij de eerste acht moeten eindigen. Daarna, in het nieuwe stadion, wil Cincinnati stap voor stap doorgroeien", aldus Jans. 

Lees meer:
0 reacties