Gastouders Reis: ''Draaide 22 wasjes en stond 's nachts te koken''

0
Gastouders Reis: ''Draaide 22 wasjes en stond 's nachts te koken''

Ludovit Reis vertrok deze zomer van FC Groningen naar FC Barcelona. De middenvelder kwam op jonge leeftijd al bij een gastgezin terecht in Groningen en daar heeft hij nog altijd veel contact mee.

''Hij kwam bij ons als jongen van vijftien jaar, enorm vroeg om dan al uit huis te gaan. Ludo is een stabiele jongen met heel fijne ouders'', zo begint gastouder Henk de Vries in gesprek met het Dagblad van het Noorden. ''Toen de eerste contacten met Barcelona ontstonden, september vorig jaar, raakte hij niet van de wijs. Eerst maar eens een basisplek bij Groningen, zei hij dan. Maar het is ongelofelijk dat hij deze stap heeft gemaakt. Hiervoor doen wij het uiteraard niet, maar toch voelt het voor ons als een geschenk. Ook dat we zo goed kunnen opschieten met zijn familie. Dinsdagavond zien wij elkaar weer in Doetinchem bij de wedstrijd van Jong Oranje.''

De familie stak veel tijd in Reis, zo verteld zijn vrouw Ria. ''In de jeugdopleiding worden de jongens met een busje gehaald en gebracht, maar toen Ludovit bij het eerste kwam, gold dat vervoer niet meer. Ik bracht hem ’s morgens weg en Henk haalde hem op, omdat hij nog geen rijbewijs had. Met twee of drie jongens in huis draaide ik 22 wasjes per week en stond ik ’s nachts te koken vanwege de ramadan, omdat een van onze gastjongens moslim was. De band met deze jongens blijft voor altijd. Man, wat hebben we hier toch een spelers over de vloer gehad. Vriendinnen die bleven slapen, gezellig gourmetten tijdens sinterklaasavond, écht hartstikke leuk!'', besluit de familie De Vries.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!