FEITEN| Ajax is FC Groningen bijna altijd de baas in de Euroborg 'Buijs onduidelijk over opstelling; Memisevic en Itakura starten niet' Groningen-fan maakt clublied voor Kids United met Johnny de Mol FC Groningen-trainer moet pittige brieven slikken: ''Goodbye Buijs'' 'Vandaag topoverleg over BeNeLiga; fusie mogelijk vanaf 2025'

''De eerste ervaringen zijn heel positief, ik geniet met volle teugen''

( 0 reacties)
''De eerste ervaringen zijn heel positief, ik geniet met volle teugen''

Ludovit Reis maakte deze zomer de overstap naar het grote FC Barcelona. De voormalig speler van FC Groningen was deze week terug in Nederland om te voetballen met Jong Oranje. 

Reis heeft het goed in Spanje. "De eerste ervaringen zijn heel positief, ik geniet met volle teugen", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Alles is daar geweldig geregeld en voetballend ben ik niet ontevreden. Die training met de eerste selectie was bijzonder. Met iemand als Busquets op het veld staan, dat gaf echt een mooi gevoel. Hij is als speler al jaren mijn grote voorbeeld. Ik voelde gezonde spanning, niet meer. Dat lag ook aan Frenkie de Jong, die me hielp en wegwijs maakte."

Zo'n stap is toch wel bijzonder volgens Reis. "Van FC Groningen naar FC Barcelona, zoiets komt nooit voor. Het is dan ook geen normale transfer. Ook ik moest er aan wennen. Toen de club zich voor het eerst meldde, weet ik nog dat ik mijn ouders aankeek en dacht: gaat dit over mij? Als speler van FC Groningen houd je hier geen rekening mee."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!