Drent lacht: ''Verwacht wel een belletje van Fledderus''

Martin Drent speelde 202 officiële wedstrijden voor FC Groningen, en daarnaast scoorde hij ook nog eens 68 keer. Ondertussen is Drent trainer van GOMOS uit Norg, maar de oefenmeester wil graag aan het werk bij FC Groningen.

"Die ambitie is er nog steeds", vertelt hij in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Ik denk ook dat ik de kwaliteiten heb om bij FC Groningen aan de slag te gaan, maar je hebt ook te maken met de gunfactor. En er lopen bij FC Groningen mensen rond die mij niet moeten. Peter Jeltema (hoofd jeugdopleiding en eerdere technisch manager) en ik liggen elkaar niet echt lekker."

Ongeveer een jaar geleden heeft Drent gesolliciteerd bij FC Groningen. "Ik heb een keurige brief geschreven. Hans Nijland stuurde me nog een WhatsAppje: Fantastische sollicitatiebrief Martin. Maar van personeelszaken van FC Groningen kreeg ik een brief terug waarin stond dat mijn profiel niet paste bij dat van FC Groningen."

Drent schudt met zijn hoofd, zelfs nu nog. "Ze hebben Casper Goedkoop genomen. Niks ten nadele van Casper Goedkoop hoor, maar ik begrijp dat niet. Ik krijg vaak de vraag: waarom zit jij niet als trainer bij FC Groningen? Mark-Jan Fledderus vroeg me dat een paar jaar geleden ook toen ik hem tegen kwam op een footgolftoernooi." Drent moet lachen: "Nou, Mark-Jan is nu technisch directeur bij FC Groningen, dus ik verwacht binnenkort wel een belletje."

Lees meer:
0 reacties