''Ik ben enigszins verrast over hoe makkelijk Doan mee kan bij PSV''

0
''Ik ben enigszins verrast over hoe makkelijk Doan mee kan bij PSV''

Arnold Bruggink had niet verwacht dat Ritsu Doan in de eerste maanden van het nieuwe seizoen al regelmatige aan spelen toe zou komen bij PSV. De Japanse spelmaker, die deze zomer werd overgenomen van FC Groningen, stond donderdagavond tegen Rosenborg BK (1-4 winst) in de basis.

"Ik vind het vooral verrassend dat hij (PSV-trainer Mark van Bommel, red.) Doan zo snel laat spelen. Uit bij PEC viel hij ook al in", zegt Bruggink bij FOX Sports. "Meestal vindt Van Bommel dat een speler aan het niveau en de speelwijze moet wennen. Daar heeft hij weinig last van. Dat is opvallend, dus Van Bommel heeft blijkbaar heel veel vertrouwen in Doan."

Volgens Bruggink heeft Doan zich snel aangepast naar Eindhovense maatstaven. "Van Japanners verwacht je over het algemeen dat ze redelijk bescheiden en terughoudend zijn, maar hij ging meteen mee met de jongens voorin en eiste de bal op. Ik ben enigszins verrast over hoe makkelijk hij mee kan bij PSV", vervolgt hij.

"Van Bommel zei na een week al: we hebben ècht een goede speler gehaald. Hij leek een soort verrast, dat hij zó goed is. Van Bruma, die vijftien miljoen euro heeft gekost, ben ik totaal niet onder de indruk. Je weet totaal niet wat je ziet", vult collega-analist Kenneth Perez tot slot aan. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!