''Hij heeft me uit een uitzichtloze situatie bij Groningen gehaald''

0
''Hij heeft me uit een uitzichtloze situatie bij Groningen gehaald''

Nick Bakker scheurde even geleden voor de derde keer een kruisband af. De voormalige verdediger van FC Groningen is strijdbaar en wil als geen ander terugkomen bij FC Emmen, zijn huidige club.

Tweeënhalve week geleden wist de 27-jarige Bakker dat het niet goed zat. "Het klinkt gek, maar ik dacht nog diezelfde avond: ik ga dit rechtzetten. Natuurlijk voelde ik me kloten. Ik wist meteen wat me weer te wachten stond. Maar ik weet dat het me helpt als ik positief denk. Dat hebben die vorige keren me wel geleerd."

Zijn twee eerdere kruisbandblessures hield een definitieve doorbraak bij FC Groningen tegen. Dick Lukkien gaf Bakker toch een kans. "Dick is een heel belangrijke persoon in mijn carrière. Hij heeft me uit een uitzichtloze situatie bij FC Groningen gehaald. We spreken elkaar vaak. Hij zegt: we wachten op je, de club staat achter je en we gaan je helpen om terug te komen. Dat geeft heel veel vertrouwen.”

28 oktober wordt Bakker geopereerd. Daarna wacht, opnieuw, een lange revalidatie. "Ik weet nog niet waar. Toen ik bij FC Groningen moest revalideren, deed ik dat tussen de jongens in de kleedkamer. Ik dacht: fijn, dan heb ik in elk geval het team om me heen. Maar het is me niet goed bevallen, omdat het contrast zo groot was. Ik denk dat het nu verstandig is om me af te zonderen. Of dat nu bij de fysio in Groningen is of ergens anders. Het is beter om even afstand te nemen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!