Voormalig FC Groningen-spits helpt Nederland met treffer

0
Voormalig FC Groningen-spits helpt Nederland met treffer

Alexander Sørloth, oud-speler van FC Groningen, scoorde in de interlandperiode in de 92ste minuut namens Noorwegen de gelijkmaker tegen Roemenië, een erg gunstige uitslag voor het Nederlandse Elftal, weet het Algemeen Dagblad.

Het Europees kampioenschap wordt volgend jaar gehouden in twaalf verschillende landen en steden, waaronder de Johan Cruijff Arena. Als Nederland zich plaatst voor het EK, dan komen zij in Groep C van het EK 2020 terecht. Mocht Roemenië zich plaatsen, dan komen ook zij in Groep C, want ieder land dat zich plaatst en gastheer is, komt terecht in de groep die gekoppeld is aan het stadion uit dat betreffende land. 

Dat doelpunt van Sørloth is een grote domper voor Roemenië, want bij winst waren zij over Zweden heen gegaan en zouden zij tweede staan achter Spanje, die het EK-ticket al binnen heeft. De Roemenen (veertien punten uit acht wedstrijden) strijden met Zweden (vijftien punten uit acht wedstrijden) en Noorwegen (dertien punten uit acht wedstrijden) om het laatste ticket en spelen nog tegen Zweden en Spanje.

Als Roemenië zich niet weet te plaatsen, dan speelt Nederland alle drie de groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Plaatsen de Roemenen zich wel, dan speelt Nederland in ieder geval twee wedstrijden in Amsterdam. Voor het onderlinge duel zal geloot worden welk land het thuisvoordeel heeft.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!