Mendes Moreira racistisch bejegend in Den Bosch: KKD-duel gestaakt

Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag tijdelijk stilgelegd, nadat Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira aangaf dat hij racistisch werd belaagd door fans van FC Den Bosch.

Scheidsrechter Laurens Gerrets staakte de wedstrijd na 28 minuten spelen, toen hij door Excelsior-spelers op de racistische uitingen aan het adres van Mendes Moreira gewezen werd. Een deel van het publiek van FC Den Bosch maakte 'kraaiengeluiden' en zong Sinterklaas-liedjes. Oud-Groninger Mendes Moreira raakte daardoor hevig geëmotioneerd.

De clubspeaker van FC Den Bosch ontkende kort na het incident dat er sprake was van racistische bejegening. De 'kraaiengeluiden' zouden door de aanhang van FC Den Bosch zijn gemaakt om haar tegenstander angst in te boezemen.

Na een pauze van tien minuten werd de wedstrijd in Den Bosch alsnog hervat en haalde Mendes Moreira kort voor rust zijn gram door Excelsior op voorsprong te schieten. De oud-Groninger nam wraak door het doelpunt voor het oog van zijn belagers uitbundig te vieren. Het duel in Den Bosch eindigde in een 3-3 gelijkspel.