Ex-Groninger schrijft geschiedenis met Finland: ''Gewoon kippenvel''

0
Ex-Groninger schrijft geschiedenis met Finland: ''Gewoon kippenvel''

Tim Sparv heeft zich met Finland voor de eerste keer in de geschiedenis geplaatst voor het EK. De voormalige aanvoerder heeft nog steeds last van een kater, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Sorry voor mijn stem", zegt hij door de telefoon vanuit Athene, waar de laatste groepswedstrijd tegen Griekenland wacht. "Het waren crazy days. Decennialang heeft Finland daar tegenaan gehikt. We hebben de mensen trots gemaakt. Niet alleen de voetbalfans, maar ook alle andere Finnen. Voetbal leeft als nooit tevoren. We zullen voor eeuwig aan deze prestatie worden herinnerd. En als ik deze zin uitspreek, krijg ik gewoon kippenvel."

Het volksfeest barstte los na de 3-0 overwinning op Lichtenstein. "We hebben eerst op het veld gefeest. Daarna in de kleedkamers. Zingen, juichen, dansen. We zijn met de hele selectie in de sauna geweest, we blijven Finnen. Na een diner met familie en mensen van de bond zijn we Helsinki in geweest. Daar hebben we letterlijk zij aan zij met de fans feest gevierd tot zes uur 's ochtends.''

Aankomende zomer wacht het EK, wellicht in de poule met Oranje. Sparv: "Dat zou geweldig zijn. Met Virgil van Dijk, Daley Blind en Marco Bizot heb ik nog samen gespeeld bij FC Groningen. Ik kom ze graag weer tegen."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!